Cageball

Hva er Cageball?

CageballCageball er på full fart inn i Norge! Dette er en form for turbofotball for de som liker hurtige passninger, mye driblinger og kjapt spill! Innkast, dødballer og langpassninger er eliminert, dette gjør at alle spillerne blir mer involvert og man er hele tiden en del av spillet. Det største miljøet i Norge finner vi mest sannsynlig i Trondheim og på Østlandet.

Et Cageball-lag består opprinnelige av fire spillere, tre utespillere og én målvakt. Da dette er en svært energikrevende og hurtig form for fotball, kan det være lurt å ha endel innbyttere på benken (det kan byttes inn så mange spillere som måtte være ønskelig).

Denne formen for fotball spilles på kunstgressbane med vant og nett rundt. Vantet er én meter høyt og nettet er fire meter. Dimensjonene på fotballbanen kan også justeres, normalt i tre ulike størrelser, slik at man kan fritt spille både med og uten målvakt. Typiske dimensjoner på en bane er 23 x 15 meter.

Cageball sin historie
Cageball oppstod i Tyskland og ble for første gang spilt i 2002 i Gensenkirchen av Schalke 04. De arrangerte det første offisielle mesterskapet og hele 16 lag kjempet om mestertittelen. Det var trenerer Jörg Berger som var pådriveren, som også skapte reglene. For å sikre et raskt og spennende spill til enhver tid, ønsket han å holde reglene enklest mulig.

Regler i Cageball

I utgangspunktet bruker man de samme regler i Cageball som i vanlig fotball, men hjørnespark, innkast og offside er ikke gjeldende. Frispark må dessuten taes hurtig.

Hands av målvakt utenfor målvaktområdet eller av spiller på banen, gir straffespark. Straffe tas på samme måte som i ishockey. Man starter på midtbanen og spilleren har tre sekunder på å sette ballen i mål. Frispark gis som i vanlig fotball.

Målhøyden kan tilpasses antall spillere på banen, man kan også velge å spille med eller uten målvakt.

Det er ikke tillatt å bruke skruknotter. Normalt sett bruker man kunstgress-sko, men andre typer innesko kan også bruker.

Cageball i Norge

Cageballmiljøet i Norge er fremdeles ganske lite. Det største miljøet finner man sannsynligvis i Trondheim og på Østlandet.

Ikke vent, kom igang med denne fascinerende formen for fotball idag! Treningstilbud.no har laget en oversikt over hvor i Norge du kan trene Cageball i Norge:

Cageball Nydalen, Cageball Drammen, Cageball Trondheim, Nidaros Cageball, 3T-Sluppen, 3T-Rosten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>