Så mye koster fysioterapi

Hva koster en fysioterapibehandling?

Så mye koster en naprapat?

Stadig flere går til fysioterapeut grunnet ulike plager, men hva koster det egentlig? Prisene på en fysioterapibehandling varierer veldig, og det er flere faktorer som driftstilskudd som virker inn. Merk at du kan få dekket deler av dine utgifter til behandling hos en avtaleterapeut gjennom HELFO.

[Oppdatert 23.11.2016]

Ifølge Regjeringen.no kan kommunene organisere fysioterapitjenesten ved enten å ansette fysioterapeuter i kommunale stillinger eller ved å inngå avtaler om driftstilskudd (driftsavtale) med fysioterapeuter som driver privat virksomhet.

Fysioterapeuter med driftsavatale

Behandling hos fysioterapeut med driftsavtale inngår i frikortordningen. Egenandelen som skal betales tilsvarer differansen mellom honorartaksten om er avtalt mellom staten, KS (kommunenes sentralforbund) og Norsk Fysioterapeutforbund og folketrygdens refusjonstakst. Når det gjelder behandling for godkjente yrkeskader, barn under 12 år, og spesielle diagnoser/lidelser ytes full stønad fra trygden inkludert godkjent egenandel.

Se Treningstilbud.no sin oversikt over fysioterapeuter

Fysioerapeuten kan ikke kreve betaling fra pasienten for den delen av behandlingen trygden dekker. Så godt som alle fysioterapeuter med driftsavtale har avtale om direkte oppgjør med trygden. For å finne hvilke fysioterapeuter som har  driftsavtale der du bor må du gå inn på din kommunes egne hjemmesider.

Hvis du går til en fysioterapeut  med driftsavtale følges det til enhver tid gjeldende takster  forhandlet frem av Norsk Fysioterapiforbund (NFF), og kommunenes sentralforbund (KS).

Norsk Fysioterapeutforbund

Oversikt over takster

Hos avtaleterapeuter må du ha rekvisisjon fra lege. Egenandelen til behandling er forholdsvis lav, og du kan få egenandelskort fra NAV (via HELFO).

Norsk Fysioterapeutforbund gjør oppmerksom på at du ikke kan avtale time direkte hos fysioterapeuter som er ansatt i kommuner eller i spesialisthelsetjenesten.

Henvisning til fysioterapeut

​For at du skal få dekket utgifter, må du ha henvisning fra enten lege, kiropraktor eller manuellterapeut. En henvisning gjelder opptil 24 behandlinger.  Hvis du trenger behandlinger utover dette, må du få ny henvisning.

Fysioterapi viser pasient skjelett

Fysioterapeuter uten driftsavatale

De fleste selvstendige fysioterapeuter opererer uten driftsavtale, og det betyr at pasienten selv må betale for behandlingen. Det positive med det er at fysioterapeut kan tilby time/ konsultasjon på svært kort varsel (ofte samme dag), og du trenger ikke henvisning fra lege. Prisene (fri prisfastsettelse) kan varierer veldig, og derfor har Treningstilbud.no gjort det enkelt for deg å finne den terapeuten med best tilbakemeldinger til best pris!

Leter du etter en fysioterapeut i nærheten av der du bor eller jobber? Eller trenger du en spesialist?

Klikk her for  Norges største oversikt !

Hvor jobber fysioterapeuter?

De fleste fysioterapeuter er enten ansatt i spesialisthelsetjenesten, i kommunehelsetjenesten, på rehabiliteringssentre, i bedriftshelsetjenesten, eller de er selvstendig næringsdrivende i kommunene.

Pris for en fysioterapitime?

I snitt ligger prisene på èn behandlingstime mellom kr 450-700,-. Noen klinikker gir rabatt ved gjentatte behandlinger. For fysioterapeuter med driftsavtale viser vi til egne takster

Treningstilbud.no estimerer at det finnes nærmere 16 000 fysioterapeuter med autorisasjon i Norge (2016) og nær 80% av disse er i arbeid. Det er et svært populært yrke, og konkurransen er derfor større enn noen gang. Det kommer deg som kunde til gode, da det presser prisene ned.  Dersom fysioterapeuten ikke er medlem i Norges Fysioterapeutforbund anbefaler Treningstilbud.no at man styrer unna behandling. Ved hjelp av søkeverktøyet til Treningstilbud.no kan du finne den fysioterapeuten i ditt nærområde som passer akkurat deg best i forhold til pris, kompetanse og ikke minst på bakgrunn av andre kunders tilbakemeldinger.

Finn din Personlige Trener
Finn din fysioterapeur på Treningstilbud.no !

Det er stor variasjon blant behandlerne, og det kan være smart å gjøre litt bakgrunnssjekk før du bestemmer deg. Det som er positivt er at brukerne av Treningstilbud.no allerede har gjort researchen for deg, og det kan være en stor fordel. Det er nemlig stort mangfold blant fysioterapeuter. I mange tilfeller vil du se at terapeuter er tilknyttet en klinikk, mens andre er selvstendige næringsdrivende.

Treningstilbud.no estimerer at snittprisen på en fysioterapeut-time i Norge ligger ca rundt kr 450-700,-. Tilbudene varier dog fra by til by, og det samme gjør prisnivået.

Pris fysioteraput

Treningstilbud.no har gjort det enkelt for deg som forbruker å komme i kontakt med den fysioterapeuten du ønsker deg. Du kan få fysioterapeuter til helt ned i 300 kr timen.

Sjekk dog om time refererer til 30 min eller 60 min for her varierer praksisen mye.

Se prisoversikt over fysioterapeut her

Pris fysioterapeut Bergen
Pris fysioterapeut Oslo
Pris fysioterapeut Trondheim
Pris fysioterapeut Stavanger

Tips for deg som ser etter en fysioterapeut

1) Se etter fysioterapeut som kan vise til gode tilbakemeldinger fra andre kunder
2) Se etter fysioterapeut som har riktig utdannelse/kompetanse og som er medlem i Norges Fysioterapeutforbund
3) Se etter en fysioterapeut som har evnen til å fornye seg og som har et oppdatert kunnskapsnivå

Alt dette kommer frem av fysioterapeut-profilene på Treningstilbud.no

Har du nakkeplager eller ryggplager? Ta kontakt med fysioterapeut på treningstilbud.no i dag! 

Mer om Frikort for Helsetjenester

Kjenner du en fysioterapeut? Be de registrere seg på Treningstilbud.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>