Squash – Verdens sunneste sport

Squash er rangert som den sunneste idretten av det velrennomerte og innflytelsesrike amerikanske magasient Forbes.com.
Squash racket og utstyrRacketsporten slår andre idretter som roing, klatring og svømming knepent, mens  Tennis, som mange kanskje sammenligner med squash ikke en gang er med på listen.. Faktisk sies det at en halvtime squash på amatørnivå tilsvarer tre timer tennis hva angår antall kilometer løpt.

Kalorimessig er det ikke uvanlig å forbrenne 700-1000 kcal i løpet av en times øk. For det er nettopp dette Forbes veklegger mest i sin undersøkelse. De har forhørt seg med en rekke trenere, fitness-eksperter, konkurrent-fysiloger og mosjonister som sammen er enig om at Squash er den treningsformen som er sunnest. De fire grunnleggende fysiologiske komponenter og egenethet er vurdert på en skale fra 1 til 5 i tilegg til at skaderisiko er tatt med i betraktning.

Magasinet Forbes topp 10-liste:

1. Squash
2. Roing
3. Klatring
4. Svømming
5. Langrenn
6. Basketball
7. Sykling
8. Running
9. Pentathlon
10. Boksing

Squash spilles vanligvis av to spillere, men også noen ganger av fire i doublekamper. Squash spilles i innendørs baner som har fire vegger, og med standardiserte racketer og en liten, hul, gummiball.

Forbrenner 600-850 kalorier i timen

En person som spiller squashIfølge studier gjennomført av Canadiske Capital Health Link kan squashspillere holde en puls som er høy nok til å oppnå god kondisjonseffekt, og en forbrenning på 600 til 850 kalorier i timen. Kondisjonsffekten varierer etter hvor erfaren du er, hvor lenge du spiller, og selvfølgelig hvor hardt du presser deg. Lengden på ballveklsingene, og hvor raskt ballen beveger seg er andre faktorer som gjelder. Treningstilbud.no anbefaler at du spiller med en jevngod spiller.

Finn den riktige Squash-Racketen

Squashracketen kan minne litt om den som brukes i badminton, men er kraftigere i rammen. En standardracket har lengde høyst 68,6 cm, slagflate høyst 500 cm2 med største bredde 21,5 cm og vekt høyst 255 g.
Ballen er en hul gummiball med vekt 24 g og diameter 4 cm. Spretten kan variere avhengig av ballens temperatur. Derfor anbefales det at ballen “varmes opp” før kampstart. Det skal og sies at det produseres baller med ulik fart tilpasset ferdighetsnivå. 

Squash Regler

Den Trondheimsbaserte treningskjeden 3T har laget en fin oversikt over Squash-reglene her. De tilbyr Squash som en integrert del av sine treningabbonement.

Squash i Norge

Squash har lenge hatt rotfeste i Norge, men over de seinere årene har sporten virkelig tatt av. Mange har innsett at det er en effektiv måte å gå ned i vekt samtidig som det er gøy, og utfordrende.
Flere treningssenter i Norge tilbyr Squash som en del av treningsabbonementet sitt, og i tillegg finnes det en rekke egne squashklubber. Det kan være fornuftig å ta et introduksjonskurs for å lære seg riktig teknikk, spesielt hvis du ikke har spilt squash før.

Treningstilbud.no gir deg oversikt over alle Squashsentrene og klubbene i Norge! Trykk HER for oversikt i Norge eller trykk på byene nedenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>