Syv gode grep for fremgang i din trening

Syv gode grep for fremgang i din trening

Du har lagt store planer, du er klar og hjernen din er skrudd på beast mode. Som tiden går faller motivasjonen og du skipper en treningsøkt her og der. Før du har innsett det så er dine treningsrutiner forvandlet til sporadisk “Kukerundt-syndrom”  på treningsstudioet.

Noen kaller også dette for nyttårsforsett! Om du vil gjøre en livsstilsendring bør du legge langsiktige mål for deg selv. Verdens beste treningsprogram og kostholdsplan har ingen virkning uten motivasjon og mål.

En av de viktigste grunnpilarene for god fremgang er kontinuitet. Å følge et godt treningsprogram konsekvent og over tid vil gi suksess.

1: Delmål.

Når man har satt sine hovedmål er det smart å dele de inn i delmål. Spesielt når hovedmål strekker seg over en periode på mer en seks måneder. Delmål på uker/måneder gjør at du alltid jobber mot noe som føles innen rekkevidde. Du vil flere ganger oppleve mestring og suksess på vei mot hovedmålet. Ditt fokus vil vedvare i sterkere grad. Du innarbeider gode vaner og rutiner.

Er du på jakt etter en Personlig Trener som kan hjelpe deg å nå dine mål? Klikk her 

2: Rutine og ritual.

Lag deg et rituale for å komme deg i din mentale treningssone. Dette kan være motivasjonsbilder, videoer eller musikk. Minn deg selv på om hvorfor du gjør dette. Noen foretrekker pre work-out kosttilskudd eller mye koffein mens andre slår seg selv på brystet og brøler høyt.  Finn det som passer best for deg.

3: Planlegg din treningsøkt.

En plan i hodet er god. En plan på papiret er bedre. Skriv treningslogg/dagbok og vær nøye med notatene. Skriv ned på forhånd hvilke øvelser du skal trene, hvor lenge/mye og noter hva du faktisk gjorde. Noter ned en ting du vil forbedre neste gang. Noter ned tre ting som du ble spesielt fornøyd med.

4: Mål for din treningsøkt.

Legg inn i planen din hva som skal gjøres denne økten. Økning av repetsjoner, økning av vekt eller antall sett. Lære en ny øvelse eller løpe en ekstra kilometer. Å gi hver økt et mål skaper en større sannsynelighet for at du er konsekvent og holder deg til ditt treningsprogram.

5: Treningsprogrammet skal være ditt.

Som nybegynner er det ingen henssikt å starte med et av Arnold sine Mr. Olympia programmer. Din grunnstyrke og treningserfaring er ikke i sammsvar med et slikt program. En dyktig p.t kan gi deg akkurat det du behøver ut ifra dine mål, ambisjoner og livsstil. Et program skapt for deg, basert på dine meninger, tanker og reelle målsetninger.

Trenger du en PT som kan sette opp treningsprogram for deg? Klikk her

6: Logg din fremgang.

De fleste av dine treningsdager har nå ett eller flere mål. Dette skal du logge i din dagbok av to grunner. Uten å logge din framgang er det ikke mulig å bevege seg målrettet mot ditt hovedmål. Dette ansvarliggjør deg på treningene og fungerer som en sjekk for at du er på rett spor, eller om forandringer må gjøres. Den andre grunnen er at å se din framgang, svart på hvit, motiverer deg å presser deg til å holde det gående gjennom tunge dager. Du opplever mestring og suksess.  The strongest motivation known to man!

7: Sosialisering.

Ta kontakt med mennesker som trener på samme plass som deg. Uante mengder med kunnskap og viten er trykket sammen på få kvadratmeter med blod, svette og tårer. De fleste med et ønske om egen framgang deler gjerne sin viten med deg, så lenge du stiller de rette spørsmålene. Motivasjon og glede kommer i bøttevis når dine venner på treningssenteret ærlig kommenterer din gode framgang.

Skrevet av:
Personlig Trener Roger Dahl

About Roger Dahl

Personlig trener Roger Dahl. Sammen skaper vi mestring & suksess! https://www.facebook.com/ptrogerdahl Instagram: ptrogerdahl Mail: pt.rogerdahl@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>