Det er ingenting som tzatziki, en klassisk rett fra det østlige Middelhavet og Midtøsten, å kombinere med en rekke favorittretter. I tillegg er det utrolig enkelt å lage hjemme! Den er enkel og grei å lage, uten at det går på bekostning av smaken. Denne kombinasjonen av agurk, yoghurt, hvitløk og dill er unikt syrlig og hvitløkaktig. I tillegg til å gjøre denne retten til et flott sommermåltid, kan den også brukes som dip eller topping til burgere, wraps eller smørbrød. Det er ikke rart at tzatziki er så populær, siden den tilbyr en rekke smaker og teksturer. Hvis du leter etter en enkel forrett, en siderett for å imponere gjestene dine, eller til og med noe å legge det som er igjen i kjøleskapet for å bruke opp, er denne oppskriften for deg
For å lage denne salaten, kombiner agurker, gresk yoghurt, hvitløk, olivenolje, sitronsaft, dill, salt og pepper.
Her er ingrediensene du trenger for å lage den perfekte tzatziki-dippen. Tzatziki oppskrift en stor agurk, en kopp gresk yoghurt, ett fedd hvitløk, en spiseskje olivenolje, en teskje sitronsaft, en spiseskje hakket fersk dill og en klype salt og pepper. Kombiner agurken, yoghurten og hvitløken i en bolle etter å ha skrellet og revet den. Til duft, varm olivenolje, sitronsaft, dill, salt og pepper i en panne. Denne blandingen kan tilsettes til agurkblandingen etter at den har blitt rørt. Tzatziki serveres best avkjølt i minst en time. Nyt!
Skrell og riv agurk
For å lage velsmakende tzatziki er agurk en nøkkelingrediens. Gratiner agurken etter å ha skrellet av det grønne skallet. Du kan oppnå ønsket tekstur med en kjøkkenmaskins riveblad. Revet agurk skal legges i et dørslag og presses ned for å fjerne overflødig væske. Som et resultat blir ikke tzatzikien din vannaktig.
Lag en bolle med alle ingrediensene og rør dem sammen
Når alle ingrediensene er samlet, er det på tide å lage tzatzikien. Kombiner alle ingrediensene i en middels bolle. Kombiner yoghurt, agurk, hvitløk, dill, sitronsaft og salt i en middels bolle. Kombiner disse ingrediensene og bland til det er godt blandet. For et ekstra kick kan du tilsette litt nykvernet sort pepper. Olivenoljen vil jevne ut teksturen og gi den en kremet følelse. Det er på tide å servere tzatzikien!
Avkjøl minst en time før servering
Når du har laget tzatziki-oppskriften, sørg for å kjøle den i en time. Det lar smakene til retten smelte sammen og utvikle seg, noe som resulterer i et deilig måltid. I tillegg er det viktig at du avkjøler retten, slik at bakterier ikke vokser, noe som resulterer i matforgiftning hvis du utelater den. Det er trygt å servere tzatziki etter at den har stått i kjøleskap i minst en time. Nyt!
Retten kan serveres med pitabrød eller grønnsaker etter eget valg
Med agurker, hvitløk og dill er tzatziki en gresk yoghurtbasert saus. Enhver anledning kan ha nytte av denne forretten, enten det er en fest, en familiesammenkomst, eller du bare har noen venner over. Server tzatzikien i en bolle omgitt av pitabrød eller grønnsaker. Dypp chips, kjeks eller brød i den også. Nyt!
Som et resultat er denne tzatziki-oppskriften utmerket som tilbehør til ethvert middelhavsmåltid. Den er deilig, enkel å lage og sunn. Det vil garantert glede et publikum enten det serveres som en dukkert eller et krydder. Ved å ta noen få enkle trinn kan du lage denne deilige, kremete tzatzikien på kort tid. Nyt!