Categories
Diverse

Hva du skal gjøre med veggmus

En museinfestasjon kan forårsake en rekke problemer. Den gnagende virkningen av mus på ledninger og tygging av gips kan forårsake skade på hjemmet ditt. I tillegg til å spre sykdommer som hantavirus og salmonella, kan de også overføre virus. I tillegg til å forurense mat og overflater, er mus i veggene en alvorlig plage på grunn av skuring og støy.

Å iverksette tiltak er viktig hvis du mistenker at veggene dine har mus, da de kan forårsake skade eller spre sykdom hvis de ikke kontrolleres. Det er mulig å få musene fjernet av et skadedyrfirma eller å utføre noen DIY-tiltak. Uansett hvordan problemet oppstår, er det viktig å løse det så snart som mulig.

Hvordan ser mus ut?

En mus er en liten gnager som har en grå eller brun pels. De har lange haler, store ører og spisse neser. De fleste mus lever i mark og skog, men de kan også finnes inne i boliger og andre bygninger. Det typiske inngangspunktet for mus inn i et hjem er et gap i veggen eller sprekk i gulvet. Reir kan være laget av isolasjon, krypkjellermaterialer, loftsmaterialer eller garasjematerialer.3

Både innendørs og utendørs matkilder tiltrekker mus. Disse matkildene kan omfatte:

Søppeltømmingsområder tilgjengelig for mus
Plasser hvor mus får tilgang til skap og pantry
En kjæledyrmatrett utelatt for enkel tilgang for mus

Ledninger og andre deler av hjemmet kan også bli skadet av mus som tygger på dem. Det er ingen grunn til å bekymre seg for mus, selv om de er til sjenanse. Den beste måten å fjerne dem på er å følge noen få trinn.

En guide til å bli kvitt mus i vegger i fem enkle trinn

Det kan være vanskelig å bli kvitt mus i vegger. Den gode nyheten er at det er et par ting du kan gjøre for å forhindre at mus invaderer hjemmet ditt.
Veggene dine vil ikke bli infisert av mus

Det er notorisk vanskelig å holde mus borte fra hjem og andre strukturer. Det er ingen grense for plassen de kan presse seg gjennom. Mus kan presse seg gjennom et hull på størrelse med en krone, og når de kommer inn i en bygning, kan de raskt hekke og formere seg.

I de fleste tilfeller kommer mus inn i hjemmene ved å krype gjennom hull i veggen, under sidekledningen eller nær fundamentet. Det er viktig å tette eventuelle åpninger eller sprekker på utsiden av hjemmet ditt for å forhindre at mus kommer inn. Undersøk loftet og krypkjelleråpningene dine hvis du legger merke til at mus kommer inn i veggene dine. Sjekk ventilene for skader med en lommelykt. Blir garasjen din invadert av mus? Du bør sørge for at garasjeporten din tetter tett mot bakken og ikke har hull eller hull.

Til tross for sin popularitet for å forsegle hjem mot mus, er sprayskum ikke en effektiv metode for gnagerkontroll. I motsetning til popcorn vil ikke sprayskum holde mus utenfor veggene dine. Pass på at hullene er tett fylt med stålull, eller fest nettinglapper over inngangspunkter med skruer. 1/4 maskinvareklut bør gjøre susen, så lenge hullene i nettet er for små til at mus kan passe gjennom.
Hold mus borte fra hjemmet ditt

Variasjonen av matkilder tilgjengelig for mus tiltrekker dem. Som opportunistiske matere spiser de nesten alt de kommer over.

Utendørs spiser mus:

-Insects
-Frukt og grønnsaker
-Seeds
-Compost
-Trash
(æsj!) -Døde dyr og fugler (æsj!!)

Når mus kommer inn i huset ditt, vil de spise alt som er på bakken, for eksempel:

-Cereals
-Pet food
-Bread
-Cheese
-Meats

Hvis du vil unngå å tiltrekke deg mus innendørs og utendørs, sørg for at områdene dine er fri for matrester.

Husk å holde øye med vannkilder som kan tiltrekke mus til hjemmet ditt. Til syvende og sist, hvis du gjør eiendommen din attraktiv for mus, kan de ende opp med å få tilgang til krypkjelleren, veggene og andre områder gjennom dem. Mulige vannkilder inkluderer:

På tunet er dammer et vanlig vannarmatur
Hageslangelekkasjer (eller til og med vanningsslangelekkasjer)
– Skadede eller lekkende rør
-Dyriske vannretter

Plasser feller

For å fortsette med dette trinnet, må du først sørge for at du har å gjøre med mus, ikke rotter. Selv om du velger snapfeller og plasserer dem på rotter når problemet er mus, du vil ikke drepe rottene, men de vil bli redde og lære at feller er farlige. I dette tilfellet vil de bli på vakt mot alle feller, og det vil bli vanskeligere å eliminere dem.

Du må iverksette tiltak hvis du har et alvorlig museproblem. vurdere å bruke limfeller. Andre feller må tømmes og tilbakestilles hver gang de fanger noe, så disse er mindre humane. Det kan være veldig nyttig å plassere limfeller én gang for å fange flere mus før de må byttes ut.

Vurder å kontakte et lokalt skadedyrfirma hvis du ikke er sikker på om skapningene er rotter eller mus.

Ring proffene

Et erfarent skadedyrbekjempelsesfirma anbefales hvis du har et museproblem som virker spesielt forvirrende eller hvis du tror at gift eller annen kjemisk kontroll kan være nødvendig. Plassering av agn på feil måte utgjør en trussel mot lokale dyrebestander. For å forhindre at barn, kjæledyr og andre dyr får tilgang til agn, bør de holdes på låste, forankrede stasjoner.